Naviger op
Log på

Flere skal kunne drive tandlægevirksomhed

Politiske nyheder 04-10-2017
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er netop kommet med en redegørelse, som slår fast, at faste priser og de nuværende ejerskabsbegrænsninger svækker konkurrencen på tandlægeområdet.
Der er mange gevinster at hente, hvis andre private aktører end tandlæger kan investere i tandklinikker. Det kan skabe stordriftsfordele og optimere driften, hvis tandlæger for eksempel laver et samarbejde med en anden virksomhed, der har ekspertise i at understøtte drift eller skalering.

”Det fungerer altså sådan, at andre tager sig af det administrative, mens tandlægen så har mere tid til at virke som tandlæge. De bruger deres arbejdstid på det, som de er uddannet til, hvilket i sidste ende kommer patienterne og samfundet til gode. Nu slår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen så fast, at ejerskabsbegrænsningerne reducerer mulighederne for professionel virksomhedsdrift i netop tandlægesektoren. Det er et stort problem, som der bør handles på,” siger Katrina Feilberg Schouenborg, sundhedspolitisk fagchef i Dansk Erhverv.

Kommer patienterne til gode

Problemet er primært, at tandlæger, som reglerne er i dag, skal eje majoriteten af virksomheden, hvilket er en adgangsbarriere for private aktører uden tandlægebaggrund.

”Hvis der bliver gjort op med dette, så vil der ifølge redegørelsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen komme et øget konkurrencepres, som kan komme patienterne til gode i form af lavere priser. Det er også muligt, at patienterne vil få gavn af længere åbningstider, kortere ventetider og bedre tilgængelighed. Med andre ord er der store gevinster at hente, hvis reglerne for ejerforholdene bliver justeret, hvilket vi fra Dansk Erhvervs side kun kan anbefale,” siger Katrina Feilberg Schouenborg.

Katrina Feilberg Schouenborg understreger, at selv om en tandlæge har et firma bag sig, så skal han eller hun leve op til præcis de samme kvalitetskrav og regler, som enhver anden tandlæge.
 
Sidst opdateret den 04-10-2017 16:46
Tilbage til nyhedssøgning