Naviger op
Log på

Free Sales Certificate

Certifikater til eksport
Skal du eksportere ikke-myndighedsgodkendte kemiske blandinger, kosmetik eller biocider/pesticider ud af EØS, kan din kunde kræve, at du som eksportør får påtegnet et dokument eller kan fremvise et Free Sales Certificate. Du kan derfor anmode Dansk Erhverv/Danish Chamber of Commerce om en påtegning/erklæring for eksport af ikke-myndighedsgodkendte produkter ud af EØS.

Skal du eksportere myndighedsgodkendte produkter ud af EØS, skal du kontakte miljøstyrelsen for udstedelsen af et eksportcertifikat.


Kemiske blandinger

Skal du eksportere kemiske blandinger ud af EØS, kan anmode Dansk Erhverv/Danish Chamber of Commerce  om en påtegning/erklæring.

Kemiske blandinger er produkter som indeholder en blanding af kemiske stoffer. Det kan eksempelvis være maling, vaskemidler, rengøringsmidler eller plejeprodukter til dyr. Kemiske blandinger er reguleret under Kemikalieloven[link/mst], og falder ind ikke under anden (sær)lovgivning herunder kosmetikforordningen og biocidforordningen.


Kosmetiske produkter
Skal du eksportere kosmetiske produkter ud af EØS, kan du anmode Dansk Erhverv/Danish Chamber of Commerce om en påtegning/erklæring.
 

Kosmetiske produkter defineres i artikel 2, stk. 1 i kosmetikforordningen.

I en vurdering af om produktet er kosmetisk, skal man se på, om funktionen er kosmetisk, og om produktet skal anvendes på hud, hår, negle, tænder m.m. Plejeprodukter til dyr er ikke omfattet af kosmetikforordningen.


Pesticider og biocider

Skal du eksportere et biocidholdigt produkt eller et sprøjtemiddel, som ikke er godkendt til markedsføring i Danmark ud af EØS, kan du anmode Dansk Erhverv/Danish Chamber of Commerce om en påtegning/erklæring.


Rekvisition til  Free Sales Certificate for ikke myndighedsgodkendte produkter


Ekspeditionstid

Alle ansøgninger der er modtaget inden kl. 12.00 via mail til coc@danskerhverv.dk, bliver behandlet og sendt samme dag eller det kan afhentes kl. 14:00 i København.

OBS:
Pr. 1. september 2016, sender vi kun post med Quickbrev som omdeles fra dag til dag eller Alm. brev som kan være op til 5 dage undervejs – Husk at notere dette i mailen - (Quickbrev eller Alm. brev) Porto for forsendelse pålægges fakturaen.

Yderligere oplysninger om Free Sales Certificates kan fås ved henvendelse til Dansk Erhvervs Carnet og Certifikatafdeling på 3374 6000.

Hvis du er usikker på, hvilken kategori dit produkt hører under, kan du kontakte Miljøstyrelsen enten på telefon 7254 4000 eller på mst@mst.dk , med en detaljeret beskrivelse af produktets funktion og anvendelse, og gerne med kopi af emballage og markedsføringsmateriale.

Oprettet den 26-01-2016 12:42 og sidst opdateret den 01-06-2018 08:19

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kontakt vores Hotline på
T. 3374 6400